Documentaire gered

videoOp deze site is de video te vinden over herkomst, transportĀ en plaatsing van het natuurmonument in 1979 en 1980. Het gemeentebestuur van Ringerike gaf in 2011 aan dat deze video destijds was gemaakt. Daarna volgde een zoektocht in het archief van de gemeente Noordoostpolder. Binnen korte tijd kwam de VHS-videoband boven water (hulde voor de archieffunctionarissen!). Maar een videoband van meer dan 30 jaar oud is niet altijd meer te redden…

Uiteindelijk is het (met dank aan Studio.RED) gelukt en kon de tape worden gedigitaliseerd en op YouTube geplaatst. Dankzij deze documentaire is er thans veel informatie over het natuurmonument bekend. Overigens: deze tape bevat zeer waarschijnlijk een video-opname van een traditionele (Super8?) film die met een projector is afgespeeld. Wie weet waar de originele film gebleven is?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.